Over Fatih Moskee

Opgericht in 1980

Fatih-Moskee is opgericht in 1980 als een filiaal van Islamitische Stichting Nederland aan Parallelweg 7 met doel religieuze, culturele en sociale ondersteuning voor de moslimgemeenschap in Soest en omgeving. De eerste imaam is in 1982 in dienst getreden en in 1990 is het gebouw gekocht van de gemeente. Na de onteigening van het gebouw in 2006, gingen we verhuizen naar de tijdelijke locatie aan Albert Cuyplaan 200.

Nieuwe moskee

In onze nieuwe moskee willen we de doelen (religieuze, culturele en sociale ondersteuning) welke we bij het oprichten hebben vastgesteld verder verwezenlijken.
De moskee bestaat uit twee gedeelten met een minaret van 25 meter hoog. De moskee heeft een bijzonder architectuur en is een aangenaam stuk vakwerk. Uw giften voor deze bijzondere moskee zullen tot u terugkeren als verdienste in het hiernamaals en als goede werken in uw getuigschrift. De totale gebruiksruimte van het moskee is ongeveer 1300 m2 en is verdeeld over twee complexen. De moskee zal niet alleen dienen als religieuze ruimte maar zal voor zowel jongeren, ouderen en voor vrouwen een ontmoetingsplek zijn om sociaal, culturele activiteiten te ontplooien. Op de eerste etage van de eerste complex bevindt zicht een lokaal voor mannen en een lokaal voor vrouwen. Daarnaast is er een service ruimte beschikbaar. Verder is er op deze etage een mannen, vrouwen en een invalide toilet met wasruimte. De tweede etage is de gebedsruimte. Men kan naast het trappenhuis ook de lift gebruiken. De lift is voornamelijk bedoeld voor de ouderen en invaliden.

Op de begane grond van het tweede complex bevindt zich een grote conferentiezaal die onder andere gebruikt kan worden voor vergaderingen, conferenties, religieuze feesten en ontmoetingen voor educatieve doeleinden. Verder is er op de begane grond een keuken en toiletten. Op de bovenste etage van dit complex bevinden zich twee leslokalen, een ontmoetingsplek voor jongeren, een imamkamer, de bestuurskamer, het dagverblijf van de imam en een wasruimte voor de mannen. Buiten het complex beschikken wij over 96 parkeerplaatsen.